Nehézségek

Általában amikor olvasok, késztetést érzek, hogy mindent olvassak egyszerre. A Bhágavatammal egyidejűleg a Gítát, a gószvámík írásait, és az újabb korok kiemelkedő vaisnava szerzőinek könyveit. Minden témában minden kapcsolódó írást együtt. Rossz beidegződés. Egyfelől nehezen kezelhető, másrészt meg a értelmetlen. A gyakorlata is kivitelezhetetlen lenne számomra.

Ma mégis ugyanezt éreztem Sríla Gurudéva Paramadvaiti Szvámí  Írásait kézbe véve. Hogy mindet akarom egyszerre. Tulajdonképpen nem is tudtam, hogy mi az, amit keresek köztük vagy mire van éppen szükségem.

Aztán kinyitottam az egyik könyvét találomra és nem olvastam semmi mást, mint annak egyetlen rövid fejezetét, ami alig több egy bekezdésnél. Srí Guru tálcán kínálta azt, ami éppen mindennél jobban kellett és ami mintha ismétlése lett volna a fél órával korábban, Késava Maharádzsal folytatott telefonbeszélgetésnek.

Ebből szemezgetve néhány gondolat:

“…Ami létre jön, az Isten kegyéből jön létre, hasonlóan: a nehézség is Isten kegye… Ha a megoldás érdekében magasabb tudatszintre emelkedünk, akkor megérthetjük, hogy ezek a gondok gyakorlatilag jó hatással voltak ránk… A fejlődés közben újabb és újabb dolgokat kell megtanulnunk… Üdvözöljük hát a nehézségeket – jó okunk van rá!”

 

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.